pátek 24. července 2015

Post-apo fashion



Post-apokalyptická móda. Co si pod tím představit? Velice zkráceně řečeno, jedná se o styl oblékání inspirovaný post- apokalyptickými filmy/seriály/hrami. Svět skončil. Nastala nějaká globální katastrofa, vypukly epidemie, svět ovládli zombies, nebo se z naší planety stala obří poušť. Většina lidstva vymřela a jen několika silným jedincům se podařilo přežít. Jistě znáte Walking Dead, Resident Evil, Mad Max, nebo třeba Hunger Games a mnoho dalších apokalypsou inspirovaných děl. 
Většina kousků oblečení je velice provizorní, přecijen, při apokalypse asi nemáte moc času prolézat butiky, leda, že jste se v něm ukryli před zombies, jako v Úsvitu mrtvých.
 Svou roli zde hrají kožené outfity, všemožné pásky, hroty, sicherhajsky (spínací špendlíky, lol), pyramidky, cvočky, řetězy, díry a průstřihy. Střihy jsou většinou jednoduché, hraje se zde spíše na praktičnost. Svrchní vrstvy bývají volnější, kalhoty jsou navrženy tak, aby se v nich dalo dobře hýbat. Některé mikiny a bundy působí jako  z Assassin's Creed. :D Co se týče materiálů, vede kůže, bavlna, vlna a jiné spíše přírodní materiály, narozdíl třeba od Cyberpunku, kde se používá zpravidla PVC/latex a jiné umělé materiály, nicméně se i zde můžeme setkat s jeho prvky. U mnoha outfitů jako doplněk najdeme plynovou masku. Rovněž vliv Steampunku je také znatelný u některých kousků, zejména však u bund/křiváků/bot a doplňků. Boty bývají vyšší, často s všemožnými pásky, mohutné, často glády.
Co se týče barev, hodně se sází na bílou, béžovou, khaki, zelenou, hnědou, černou a doplňky či ozdoby v kovových barvách.
Inspiraci můžeme hledat i v military stylu, přecijen, apokalypsu přežijí jen ti nejsilnější a zbraně jsou prostě cool, no ne? Většinou modelové/modelky pro tyto outfity jsou štíhlí, nebo svalnaté postavy.:)



Resident Evil a Milla Jovovich, kdo by ji nemiloval? Můžeme si povšimnout síťovaného topu oblečeného přes tílko, utržených kalhot a zbraní. :)


Mad Max: Fury Road...



Absolutně dokonalá bunda:3


Trocha toho steampunkového vlivu...





A inspirace pro pány...:)










Můžeme zde najít i elegantní kousky. Co třeba tato asymetrická sukně?:)


A tyhle šaty jsou absolutně boží. <3


A zde máme další outfity pro inspiraci...


Tohle oblečení je podle mě úplně v pohodě použitelné do zaměstnání/do školy...teda pokud nechodíte na církevní školu, nebo nepracujete na úřadě...






Tady je takový malý bonus, když už jsem se zmiňovala o Hunger Games...



Well, doufám, že jste se dozvěděli něco nového a případně našli inspiraci. :)







Žádné komentáře:

Okomentovat