úterý 30. prosince 2014

Barevná typologie- letní typ

V tomto článku se podrobněji rozepíši o letním typu, který patří mezi ty studené.
Pleť lidí letního typu se pohybuje od velmi světlého, mléčného odstínu až po olivový nádech, pleť má namodralý podtón a zpravidla nebývá průsvitná. Pokud jsou pihy, nikdy nejsou narezlé, ale šedohnědé. Až na příliš světlé typy se dobře opalují.
Vlasy nemají nazlátlý nádech a pohybují se od platinové blond přes špinavou blond a tzv. "myší šedí", která je nevýrazná, taková ani hnědá, ani blond až po popelavě tmavé hnědé vlasy. Obočí bývá stejné jako vlasy, nebo o odstín tmavší. Zpravidla mezi vlasy a pletí nebývá velký kontrast, lidé letního typu jsou spíše nevýrazní a jemní.
Oči jsou šedé, šedomodré, modré, oříškové.
A jaké barvy vám budou slušet?
Co se barvy vlasů týče, budou vám slušet všechny studené blond odstíny od platinové po popelavou, tmavou blond, také stříbrné melíry. Pokud chcete zkusit hnědou, doporučuji spíše světle hnědou, maximálně tmavě hnědou, černou nedoporučuji, vypadala by příliš tvrdě. Rovněž se vyvarujte zrzavé s nádechem do oranžova, pokud chcete červenou, doporučuji mahagon. Stejně jako u jarního typu, doporučuji vlasy spíše zesvětlovat.
Líčení: Vhodná barva tvářenky je světle růžová. Stíny vám budou slušet světle i tmavě modré, světle zelené, perleťové, šedé, kávově hnědé, béžové, levandulové. Řasenku doporučuji spíše tmavě modrou, tmavě fialovou a hnědou a šedou, než-li černou. Stejně tak nedoporučuji kouřové líčení v černé barvě, vhodné je zakomponovat hnědou, šedou či tmavě modrou. Nevhodné jsou naoranžovělé barvv, cihlová, působila byste unaveně a nezdravě.
Oblečení: skvěle budou vypadat všechny modré odstíny, šedá, "zašedlá" bílá, starorůžová, lila, levandulová, světle zelená, pastelové barvy, červená s namodralým podtónem, zelená taktéž s mamodralým podtónem. Nehodí se černá a velmi teplé odstíny hnědé a červené, meruňková.
Šperky: hodí se stříbro, bílé zlato, perly




                                                   X




                                                     Nevhodné jsou příliš tmavé, výrazné
Zástupkyně letního typu je např. Jennifer Aniston:)


Zde vidíme přírodní barvu vlasů, která je popelavá, bez žlutých či narudlých odlesků
šedá barva Jennifer sluší:)
Další zástupkyní je Pamela Anderson




A jako další je Claudia Schiffer:)


typická "myší šeď" jako přírodní barva v kombinaci se světlýma očima:)

Kate Upton
Povšimněte si vhodně vybrané rudé rtěnky s chladným podtónem :)



pondělí 29. prosince 2014

Barevná typologie- jarní typ

Tak, jak už název článku napovídá a jak jsem se zmínila v předchozím článku, že rozepíši jednotlivé typy barevné typologie podrobněji a první článek bude o jarním typu.
 Jarní typ spadá mezi ty teplé a jemné, pokožka tedy zpravidla bývá na první pohled něžná, může být průsvitná, obvykle má zlatavý nádech, může být do meruňkova, ale i růžova, avšak bez namodralého studeného podtónu a obvykle se špatně opaluje.
 Vlasy mohou být od světlé blond po hnědou (spíše střední hnědá, než tmavě), ale vždy mají zlatavý, hřejivý nádech. Obočí často bývá světlejší, než vlasy, ale není podmínkou.
 Oči bývají světle modré, modrozelené, hnědozelené, oříškové.
  Jaké barvy vám budou slušet? Hlavně jemné, hřejivé tóny.
Vlasy: Můžete si dovolit téměř vše, kromě černé a rozhodně bych nezkoušela modročernou, takto jemné typy by zanikly a vypadaly by nezdravě, dále je de pravděpodobnost, že obočí bude velmi světlé a muselo by se také ztmavit. Obecně bych doporučila hlavně vlasy zesvětlovat, tedy vyzkoušet různé blond odstíny, zejména s teplým nádechem. Ani zrzavá by nemusela vypadat špatně, ale je třeba zvolit odstín spíše do oranžova, než červena. Vyvarovala bych se příliš tmavým barvám, hlavně výrazně chladné modročerné.
Líčení: Vhodné jsou světlé zemité barvy, béžová, světlounce hnědá, dále různé odstíny zelené, hrášková zelená, meruňkově růžová (hlavně jako tvářenka). Linky a řasenku doporučuji hnědou, nikoli černou či tmavě modrou, působily by příliš tvrdě, pokud chcete vyzkoušet kouřové líčení, není na škodu zakomponovat do nich hnědé či šedé stíny. Hodí se lososový odstín rtěnky, dále opět meruňková, pokud toužíte po rudých rtech, zvolte rudou s oranžovým podtónem.
Oblečení: Bílá s nádechem do žluta, béžová, světlé zemité barvy, žlutá, světle zelená, meruňkově růžová, lososová, oranžová, barva pistácií, banánově žlutá, písková, světle růžová
Šperky: Zlaté, dále se hodí např. jantar



                                            X
                                                       Nehodí se příliš studené a tmavé barvy, jako čistě bílá, černá a příliš tmavě hnědá
Gwyneth Paltrow je typická zástupkyně jarního typu



 
Povšimněte si přírodní barvy vlasů Gwyneth a jejich zlatavého nádechu
Sluší jí tvářenka v meruňkové barvě!:)


Barevná typologie- úvod

Většina z vás už jistě slyšela o barevné typologii a máte v povědomí, že  jsou lidé pomyslně roztříděni do jakýchsi barevných typů, skupin, kam spadají a které následně mohou pomoct při výběru vhodných barev na vlasy, líčení a oblečení či šperků.
 Jsou 4 základní typy- jarní, letní, podzimní a zimní, které se ale dále dělí a případně se různě mísí, to zde ale zavádět nebudu, jelikož někdy může být velmi těžké člověka zařadit do nějaké ze základních skupin, natož pak hledat v těchto podskupinách. :D
Jaro, léto, podzim a zima jsou tedy podskupiny, ale co o nich dále víme? První dva, tedy jarní a letní jsou zpravidla jemnější, méně výrazné, světlejší typy a podzimní a zimní jsou obecně typy výraznější, tmavší. Dále se typy dělí na teplé a studené. Studené představují letní a zimní, teplé zastupují jarní a podzimní.
  Prvním problémem pro mnohé může být samotné určení, zda jste teplý či studený typ. Poměrně lehce se to dá zjistit sehnáním barevných šátků a jejich následné přikládání k obličeji. Zkusme střídavě přikládat teplé a studené odstíny a povšimnout si, které barvy váš obličej zvýrazní, rozzáří a ztratí se drobné nedokonalosti a budete vypadat zdravě a svěže. Například pokud podle šátků zjistíte, že jste studený typ, rozhodujete dále mezi zimním a letním. Letní typ je světlejší, jemnější a proto si opatříme šátek tohoto typu, například světle modrá, starorůžová či šedá. Zimní typ je výraznější, proto mezi zastupující barvy patří např. neonově růžová, bílá, černá, citronově žlutá či jedlová zeleň.
  Další možností je prohlédnout si žíly na zápěstí a určit, zda mají spíše nazelenalý, nebo namodralý nádech. V případě, že jsou spíše do zelena, jste pravděpodobně teplý typ. Pokud jsou více do modra, tak jste pravděpodobně studený typ. Samozřejmě tyto zkoušky provádějte na denním světle!:)
 V dalších článcích bych ráda rozebrala podrobněji jednotlivé typy. :)

Výhody a nevýhody - krátké vlasy

Jak už napovídá popisek, v tomto článku se budu snažit shromáždit výhody a nevýhody, které krátký sestřih přináší. Když mám teď krátké  vlasy, přijde mi to jako příhodné a myslím, že by byla celkem škoda o tom nic nenapsat.
   Celkem jsem rozmýšlela, zda psát výhody a nevýhody jen v bodech, nebo se malinko rozepsat, rozhodla jsem se, že se o jednotlivých bodech trochu rozepíši a na konci je shrnu.
   Hlavní výhodou krátkých vlasů je, že je s nimi život o dost snažší. V létě můžete nechat vlasy tak, jak jsou a nebudete si potit krk. Krátké vlasy jsou lehké, já osobně cítím svobodu.:D  Další výhoda je při mytí, které jednak trvá mnohem kratší dobu a také spotřebujete mnohem méně šamponu, kondicionéru a dalších přípravků na vlasy. Styling je jednoduchý a nezabere obvykle víc, než 5 minut. Když už se přeci jen stane, že máte bad hair day, stačí si vlasy promnout mokrýma rukama a dát jim příslušný tvar během chvilky. Krátké vlasy se často zastřihují a proto zpravidla nebývají moc poškozené (neplatí u těch, co měli dlouhé, zničili si je komplet a pak si je ustřihli, jako já:D ) ...
Krátké vlasy jsou spíše výjimečné a budete s nimi dost vidět. (což se dá brát podle povahy majitelky jako výhoda i nevýhoda)
 Nevýhodou jsou předsudky a obecná domněnka, že žena má mít dlouhé vlasy, tak abyste se náhodou nedoslechli, že spadáte do lesbické komunity a ani o tom nevíte. :DDD další nevýhodou je, že vlasy musíte mýt častěji, než vlasy dlouhé. Dalším bodem je nedostatek účesů, které můžete střídat, narozdíl od vlasů delších z nich culíky ani copy nevyrobíte. Speciální kapitolkou je dorůstání, pokud vlasy nebudete zastřihávat či se je rozhodnete nechat růst, dostanete se do takové fáze, kdy budete vypadat jako idiot a kdy ještě nebude možné s nimi dělat moc účesů. Navíc vlasy vzadu rostou rychleji, takže vepředu vlasy porostou pomalu a vzadu se každou chvíli budete muset zbavit otravného mulletu.
  Pokud váháte, zda se ostříhat a toužíte po změně, doporučila bych vám to zkusit. Nakonec, jsou to jen vlasy a za čas dorostou a zkusíte něco nového, na co budete vzpomínat. :)
  Výhody
- léto bez nadměrného pocení krku
- žádná tíha
- menší spotřeba šamponů etc.
- málo času vydaného na styling
- v případě, že vás zasáhne "bad hair day", stačí vlasy promnout mokrýma rukama
- obvykle méně zničené
- zvýšená pozornost okolí

Nevýhody
- předsudky
- častější mytí (vlasy se rychleji mastí)
- méně variací účesů
- otravná fáze dorůstání, mullet

Palette Salon Colors 3-0 tmavě hnědý

Protože už má předchozí černá barva byla vymytá do tmavě hnědé a místy byly pramínky vyšisované až do teplých, nažloutlých tónů, rozhodla jsem se, že s tím skoncuji a přebarvím to. Po téhle řadě už jsem nějakou dobu pokukovala a řekla jsem si, že je na řadě ji otestovat. Zvolila jsem si odstín 3-0, tmavě hnědý. avšak jsem tušila, (jak u Palettek bývá běžné), že chytne spíše ještě tmavší, do černa. Předpokládám ale, že po pár umytích dosáhnu cíleného odstínu, tím spíše, pokud bych to hodila na světlé vlasy. :D


Balení obsahuje 50 ml peroxidu (6%), 50 ml barvicího krému, 10 ml balzámu po smytí barvy a návod k použití s přiloženými rukavicemi.

Po rozmíchání mi barva přišla celkem tekutá, ale ne až tak, že by stékala. Na vlasy se směs nanášela dobře, takměř jako vlasová maska:) a jelikož mám krátké vlasy, spotřebovala jsem tak polovinu balení a ještě mi zbylo na obočí :D (mám svoje tmavé, ale chtěla jsem je zvýraznit)
Co se týče zápachu, nevoněla, ale že by nějak moc zapáchala, to také ne.


Takhle to vypadalo na hlavě ^^ (aji na obočí je to vidět:D) a nechala jsem působit 30 minut. Co se týče skvrn na obličeji a uších, jelikož jsem velká šikulka (:D), šly mi poměrně dobře smýt vodou a mýdlem:)
A tady už máme výsledek. Přiložený balzám jsem použila, nechala cca 2 minuty působit, opláchla jsem a vlasy nechala uschnout bez fénu. Vlasy mi nepřijdou zničené a krásně se lesknou, takže bych dala barvě kladné ohodnocení. Akorát pro někoho může být překvapením, že místo tmavě hnědé skončí černý, ale jak jsem se na začátku zmínila, myslím, že po pár umytích černá bude ta tam. :)



sobota 6. prosince 2014

Má sbírka barev během roku 2014 (a něco o všech barvách za tento rok, co jsem měla na hlavě)

Pokud někdo z vás četl nějaký z mých předchozích krátkočlánků, nejspíše vám došlo, že si experimenty se svým porostem na hlavě nemůžu pomoct. Ano, barvím se často, a tak mne napadlo udělat článek o mých barvách za rok 2014, případně zkritizovat pár barev, které jsem použila. :D
 
Tak, toto je má sbírka za časů, kdy jsem měla blond vlasy. Sloupeček úplně vpravo zahrnuje pouze odbarvovače, další vedle něj jsou barvy, které údajně mají zesvětlit hnědé vlasy na blond(což není pravda a je to hlavní důvod, proč už teď blondýna nejsem, takže thanx!:D), třetí sloupeček zprava je tmmavá blond a zářivá blond od Olia, což jsou hlavně tónující barvy, takže se dávají na již odbarvené vlasy, jinak hrozí, že místo blondýnou budete flekatou zrzkou, jak nějaká volně žijící kočka.:D Další sloupeček směrem doleva jsou střední zesvětlovače, doporučuji na přírodně hodně světlé vlasy či na vlasy odbarvené, jinak platí to samé, co u sloupečku před tím..:D zcela vlevo jsou tmavší odstíny blond, které se docela hodí na barvení odrostů, výsledek není až tak extra oranžový, ale tlumenější, alespoň na mých vlasech.
Takto vypadaly moje vlasy, když jsem byla blondýnka:)
 
Tady jsou moje vlásky v létě, přidala jsem do toho pár barevných tužidel:D :3 už to bylo hezky dlouhé:D:(

A ještě tady:3
Pak jsem chtěla, jako každý měsíc, odbarvit odrosty. Moje přírodní barva je hnědočerná. Zkusila jsem barvu L'Oréal Paris Préférence (B01, ultra light), nechala na hlavě 45 minut a po umytí jsem skoro dostala infarkt, protože odrosty byly zářivé, plamínkově oranžové a na dálku bijící do očí. :D
Snažila jsem se to napravit tím, že jsem na celou hlavu pleskla Olia Color odstín 7.13 tmavá blond, která je jak zesvětlující, tak tónující (že slibuje zesvětlit tmavě hnědé vlasy a přitom ztmavit velmi světlé), výsledek byl katastrofa, hlava byla šedivá a odrosty stále stejně oranžové, takže kontrast byl ještě větší. Kdybych odrosty měla světlé, byla bych spokojená, protože se mi ta šedivá jinak líbila a obvykle je celkem složitý proces chytnout takovýto odstín...:D Fotku bohužel nemám. Pak jsem se to snažila napravit medovou blond, kterou mám úplně v levém sloupečku výše, vzešla z toho světle hnědá do rezata a chytla mne depka. :D Naštvala jsem se a dala na to rovnou rezatou. Vydržela jsem v ní ale jen pár dní, přišlo mi to moc výrazné a neladilo mi k tomu oblečení, tak jsem se vydala na bolestivou cestu zpět na blond tak, že jsem na celou hlavu dala odbarvovač s 12% peroxidem a následně tónovala zlatou blond od Olia Color, odstín 9.3 :) vlasy byly zprvu dost suché, ale po týdnu se zázračně srovnaly. :D
*le já jako zrzka
A po odbarvení a přebarvení tímto zlatíčkem vypadaly takto:3


Přidávám fotky z Německa, víc jich nemám, měla jsem nějaké nefotící období, což je u mě divné. 
No, přesunu se k dalšímu dementnímu experimentu. Kamarádka mne v Německu překecala na tmavě červenou, tak jsem šla do toho. :) Barva byla pár dní zářivá, pak se začala vymývat, tak jsme barvily znova tou samou. Použila jsem Palette Brillance 868 (Intensivrot), Na sluníčku to házelo nádherné odlesky a vlasy po barvě nebyly zničené!:)

Tady už barva začala malinko blednout, a tak jsme barvily podruhé:)




Po návratu do Čr jsem na to pleskla černou, nechtělo se mi hlídat vymývání, heh. :D


Napřed se mi to líbilo a pak se mi začalo stýskat po blond. Já blbá to ničila, dokud to nebylo zase platinové, pak jsem se naštvala a ostříhala to a hodila na to zpátky tmavou. Už to radši nechám být a v klidu dorůst. :D Tak, to byl můj rok 2014 shrnutý v barvách. Docela přemýšlím, že bych udělala i recenze na nějaké barvy, masky na vlasy, kosmetiku obecně, protože jí mám hodně, případně článek o krátkých vlasech, údržbě a stylingu.:D A co vaše experimenty?:)






Back to black!

Tak co se týče blond vlasů, vykašlala jsem se na ně. Nejen, že jsem se obarvila na tmavo, já to rovnou ostříhala na krátko (pixie cut). Docela se mi to líbí, jelikož účes působí nadýchaně a vlasy mám zdravé, v krásné modročerné barvě. No nic, uvidíme, jak dlouho mi to vydrží. Přemýšlím, že bych v nějakém článku napsala něco o své sbírce barev, co vy na to?:D

neděle 5. října 2014

Jak se mi povedlo dokurvit si vlasy.!:D aneb cesta z černé zpět na blond

Rok jsem se držela platinové blond. Musím uznat, že ze začátku moje vlasy byly jako gumičky, ale pak jsem ufikla konečky a už byly moc hezké, jemné. :3
Pak mi ale v září hráblo. Odbarvovala jsem odrosty a chytly tmavě rezaté. Tak jsem na hlavu hodila tmavou blond (Olia color), jenže to chytlo šedivě! Tedy na délkách, odrosty zůstaly jako před tím, tak jsem se to pokoušela zachránit medovou blond, ale ta mi chytla rezatě a flekatě. Tak jsem se naštvala a plácla na to rezatou. :D
Jenže už jsem si navykla na blond, a tak mi moje nová barva přišla moc tmavá, výrazná a ani mi to neladí k většině mého oblečení (vyjma halenky na fotce). Druhý den jsem si proto usmyslila, že se musím vrátit k blond. Odbarvila jsem se a plácla na to Olia Color- zlatou blond. Chytlo to moc hezky. Bála jsem se, že o ty vlasy už přijdu, ale díky bohu ne, do týdne se srovnaly.

Další týden jsem jela do Německa a udělala další blbost. Nechala jsem se kamarádkou překecat, abych si dala tmavě červenou. Po chvilce jsem se nechala ukecat a vzniklo mi na hlavě tohle. Líbilo se mi to, ale rychle se to začalo vymývat...a tak jsme to musely přebarvit znova.
Po příjezdu zpět do Čr (10 dní) se to začalo děsivě vymývat, konečky získaly oranžovo-narůžovělý odstín, tak jsem na to ze zoufalství hodila černou. To byla největší chyba, protože černé se jen tak nezbavíte!!!
 I když mi to všichni chválili, chtěla jsem za týden zpátky svou blond. Bylo mi jasné, že to po jednom odbarvení nedám ani náhodou a vlasy budou jako gumičky, ale riskla jsem to a sáhla po odbarvovači Syoss, po tom nejsilnějším. :D Výsledek? Flekatá, červeno-oranžovo-hnědá hlava. Druhý den jsem to odbarvila znova do světlé oranžové a dala na to tmavou blond, která ale samozřejmě chytla minimálně a je ze mne světlá zrzka. Moje vlasy jsou neskutečně zničené, sem tam se mi odlámaly konce (na ofině je to znát) a děsně mne štve moje debilita. Teď to měsíc nechám a při dodělávání odrostů pak na to tu tmavou blond hodím zase. Ta má "jen" 6% peroxid, tak to snad nedopadne katastroficky.  Jo a to, co vypadá jako černé fleky, už nejsou černé fleky, ale je to zapříčiněno osvětlením. :D
Yea, dostat své krásné vlasy zpět bude boj na dlouhou trať a pro mou nedočkavou povahu je t nic moc, ale co se dá dělat.