pondělí 29. prosince 2014

Barevná typologie- jarní typ

Tak, jak už název článku napovídá a jak jsem se zmínila v předchozím článku, že rozepíši jednotlivé typy barevné typologie podrobněji a první článek bude o jarním typu.
 Jarní typ spadá mezi ty teplé a jemné, pokožka tedy zpravidla bývá na první pohled něžná, může být průsvitná, obvykle má zlatavý nádech, může být do meruňkova, ale i růžova, avšak bez namodralého studeného podtónu a obvykle se špatně opaluje.
 Vlasy mohou být od světlé blond po hnědou (spíše střední hnědá, než tmavě), ale vždy mají zlatavý, hřejivý nádech. Obočí často bývá světlejší, než vlasy, ale není podmínkou.
 Oči bývají světle modré, modrozelené, hnědozelené, oříškové.
  Jaké barvy vám budou slušet? Hlavně jemné, hřejivé tóny.
Vlasy: Můžete si dovolit téměř vše, kromě černé a rozhodně bych nezkoušela modročernou, takto jemné typy by zanikly a vypadaly by nezdravě, dále je de pravděpodobnost, že obočí bude velmi světlé a muselo by se také ztmavit. Obecně bych doporučila hlavně vlasy zesvětlovat, tedy vyzkoušet různé blond odstíny, zejména s teplým nádechem. Ani zrzavá by nemusela vypadat špatně, ale je třeba zvolit odstín spíše do oranžova, než červena. Vyvarovala bych se příliš tmavým barvám, hlavně výrazně chladné modročerné.
Líčení: Vhodné jsou světlé zemité barvy, béžová, světlounce hnědá, dále různé odstíny zelené, hrášková zelená, meruňkově růžová (hlavně jako tvářenka). Linky a řasenku doporučuji hnědou, nikoli černou či tmavě modrou, působily by příliš tvrdě, pokud chcete vyzkoušet kouřové líčení, není na škodu zakomponovat do nich hnědé či šedé stíny. Hodí se lososový odstín rtěnky, dále opět meruňková, pokud toužíte po rudých rtech, zvolte rudou s oranžovým podtónem.
Oblečení: Bílá s nádechem do žluta, béžová, světlé zemité barvy, žlutá, světle zelená, meruňkově růžová, lososová, oranžová, barva pistácií, banánově žlutá, písková, světle růžová
Šperky: Zlaté, dále se hodí např. jantar



                                            X
                                                       Nehodí se příliš studené a tmavé barvy, jako čistě bílá, černá a příliš tmavě hnědá
Gwyneth Paltrow je typická zástupkyně jarního typu



 
Povšimněte si přírodní barvy vlasů Gwyneth a jejich zlatavého nádechu
Sluší jí tvářenka v meruňkové barvě!:)


Žádné komentáře:

Okomentovat