úterý 30. prosince 2014

Barevná typologie- letní typ

V tomto článku se podrobněji rozepíši o letním typu, který patří mezi ty studené.
Pleť lidí letního typu se pohybuje od velmi světlého, mléčného odstínu až po olivový nádech, pleť má namodralý podtón a zpravidla nebývá průsvitná. Pokud jsou pihy, nikdy nejsou narezlé, ale šedohnědé. Až na příliš světlé typy se dobře opalují.
Vlasy nemají nazlátlý nádech a pohybují se od platinové blond přes špinavou blond a tzv. "myší šedí", která je nevýrazná, taková ani hnědá, ani blond až po popelavě tmavé hnědé vlasy. Obočí bývá stejné jako vlasy, nebo o odstín tmavší. Zpravidla mezi vlasy a pletí nebývá velký kontrast, lidé letního typu jsou spíše nevýrazní a jemní.
Oči jsou šedé, šedomodré, modré, oříškové.
A jaké barvy vám budou slušet?
Co se barvy vlasů týče, budou vám slušet všechny studené blond odstíny od platinové po popelavou, tmavou blond, také stříbrné melíry. Pokud chcete zkusit hnědou, doporučuji spíše světle hnědou, maximálně tmavě hnědou, černou nedoporučuji, vypadala by příliš tvrdě. Rovněž se vyvarujte zrzavé s nádechem do oranžova, pokud chcete červenou, doporučuji mahagon. Stejně jako u jarního typu, doporučuji vlasy spíše zesvětlovat.
Líčení: Vhodná barva tvářenky je světle růžová. Stíny vám budou slušet světle i tmavě modré, světle zelené, perleťové, šedé, kávově hnědé, béžové, levandulové. Řasenku doporučuji spíše tmavě modrou, tmavě fialovou a hnědou a šedou, než-li černou. Stejně tak nedoporučuji kouřové líčení v černé barvě, vhodné je zakomponovat hnědou, šedou či tmavě modrou. Nevhodné jsou naoranžovělé barvv, cihlová, působila byste unaveně a nezdravě.
Oblečení: skvěle budou vypadat všechny modré odstíny, šedá, "zašedlá" bílá, starorůžová, lila, levandulová, světle zelená, pastelové barvy, červená s namodralým podtónem, zelená taktéž s mamodralým podtónem. Nehodí se černá a velmi teplé odstíny hnědé a červené, meruňková.
Šperky: hodí se stříbro, bílé zlato, perly




                                                   X




                                                     Nevhodné jsou příliš tmavé, výrazné
Zástupkyně letního typu je např. Jennifer Aniston:)


Zde vidíme přírodní barvu vlasů, která je popelavá, bez žlutých či narudlých odlesků
šedá barva Jennifer sluší:)
Další zástupkyní je Pamela Anderson




A jako další je Claudia Schiffer:)


typická "myší šeď" jako přírodní barva v kombinaci se světlýma očima:)

Kate Upton
Povšimněte si vhodně vybrané rudé rtěnky s chladným podtónem :)



Žádné komentáře:

Okomentovat