pátek 30. ledna 2015

Páteční nákupy!!!


Se sestrou jsme včera vyrazily na menší obchůzku obchodů... no, musela jsem si udělat radost po vysvědčení už proto, že jsem prošla:D
Tyhle stíny mne oslovily na první pohled proto, že jsou zde 3 odstíny fialové a k tomu tmavší modrá, bílá a černá, tedy jsou to naprosto moje nejoblíbenější barvy, co na líčení používám. <3

Tady jsou foceny bleskem, obě fotky jsou pořízeny za umělého světla, proto je výsledek trochu zkreslený, ve skutečnosti jsou barvičky výraznější. :3




A tady už jsem je další den testovala. Na horní víčko jsem smíchala nejtmavší fialovou, co v paletce byla a modrou. Spodní víčko- pouze černý stín a lehká černá linka. Omlouvám se za příšerné, dorůstající obočí:D 


Takhle to nosím hodně často...je to praktické, když se stíny rozmažou, vypadá to dobře i po pár hodinách...jako kdyby byly časem už rozmazané schválně xD
A fakt pardon za to obočí:D




Další předmět mého nákupu byl Malibu Playboy jako dárek pro mého miláčka. :3 voní mi zhruba stejně dobře jako Hollywood...a pak mi ještě voní Vegas. :3


Pak mi zavoněl jeden z dámské řady :3 :33 
I když voní fakt sladce, nevadí mi, naopak. Vydrží vonět docela dlouho silně, jsem spokojená. :3






středa 28. ledna 2015

Měsíc nebarvení

Ano, jak již z titulku vyplývá, uplynul měsíc, co jsem si naposledy barvila vlasy. Použila jsem Palette Salon Colors, odstín 2-0 tmavě hnědý, jak jsem již psala ve článku o barvení. Rovněž jsem se zmínila, že barva chytla černě. Stále mám černé vlasy, ale mají takový přirozený nádech mírně do tmavě hněda, ale pouze na sluníčku, každopádně umělé modročerné či jednolité černé odlesky se mi na hlavě nevyskytly.
Jelikož jsem chtěla získat nějaký výraznější odlesk aniž bych si poškodila vlasy, včera jsem smíchala kondicionér a smíchala jej s modrofialovým pěnovým tužidlem, které má velmi silné barvící účinky, nechala na hlavě kolem 10 minut a smyla. Musím uznat, že výraznější změny barvy jsem opravdu nedosáhla, ale vlasy jsou více do černa (skoro jako bych je obarvila chemickou barvou) a krásně se díky kondicionéru lesknou. Pro tento měsíc mám tedy s barvením vystaráno. Co se týče odrostu, vidět nejde, mé vlasy jsou dosti tmavé. Někdy sem hodím o jaké tužidlo jde...už proto, že jsem jej používala nejen na tmavé vlasy a dají se s ním dělat divy, přičemž je za přijatelnou cenu.

čtvrtek 22. ledna 2015

Jak nechat odrůst pixie/krátké vlasy?

Holky, které jste šly na krátko a následně jste chtěly zpět dlouhé vlasy, jste si jistě prošly tou awkard fází, kdy se vlasy nedají nějak tvarovat, maximálně tak strčit za uši a modlit se, ať to roste. Nejsou ani hodně krátké, ale už vůbec se neblíží dlouhé hřívě. Máte taky někdy chuť to prostě zase ustřihnout a setrvávat tak v začarovaném kruhu?
  Nemusíte, jde se s tím poprat i jinak, dokonce tak, abyste si tuhle dorůstací fázi užili a vzpomínali na ni!:) (píšu s měkkým I na konci, protože tahle rada teoreticky může pomoct i klukům, co chtějí mít delší vlasy:D)

První věc, kterou byste měli vědět je to, že vlasy vepředu a nahoře rostou pomaleji, než vzadu, a tak se vám pomalu, ale jistě tvoří mullet. Co s tím? Pokud nechcete vypadat jako z 80. let, jednou možností je ustřihnout to o kus. Nebo každý měsíc zastřihnout o 1 cm a pak nechat společně růst i s vrstvou vlasů vepředu.
Například takto.:)


Pokud si v téhle fázi vážíte každého cm, co vám narostl, stříhat nutně nemusíte. Noste vlasy nagelované dozadu či prostě za ušima a počkejte, až mullet doroste do délky, kdy z něj jde udělat culíček a ten pak noste. :) (kluci, culíček radši nezkoušejte:D)
Btw.: Je dobré, aby ten culíček měl alespoň 5 cm, aby vůbec mělo cenu ho dělat. Taky je možnost zkusit 2 culíčky, ty se z krátkých vlasů dělají lépe.


Taky je možnost vlasy vzadu o kus zastřihnout a získat tvz. "a line bob", neboli podkovu.




Nebojte se zapojit různé doplňky. Když už máte vlasy dozadu, proč k tomu nepřidat čelenku či sponky? S ofinou se dají dělat divy. Smotat jakoby na stranu a sepnout malou mašličkou, hodit nahoru, nebo ji prostříhat/sestříhat a nosit patku, která vám hezky orámuje obličej.

Obarvěte si vlasy! Proč? Nová barva váš účes oživí a třeba budete mít menší nutkání vlasy stříhat. Vyblbněte se.:D

Zkuste příčesky. Jo, clip in, tape in a další metody se dají do sytosti použít i na krátké vlasy, zejména, pokud nahoře máte delší vlasy. (doporučuji tak až od 8 cm délky, aby to vypadalo dobře). Pokud chcete mít menší prodloužení jen na den, použijte clip in metodu, Zastřihněte si příčesek podle potřeby, aby zapadal do vašeho střihu. I pixie se tak během minuty může proměnit v mikádo! Můžete tak každý den střídat jak přirozené odstíny, tak pestrobarevné pramínky.:)
Až tak se můžete změnit. Pokud ale chcete, aby vaše příčesky vypadaly přirozeně, je nutné mít vrchní vrstvu vlasů delší, aby splývaly s příčesky. Vlny jsou dobrý způsob, aby příčesky vypadala přirozeně.



Zakládejte si na zdraví vlasů, používejte koncidionéry/masky/kúry. Ne, opravdu se to nevylučuje s předchozím bodem. Stačí použít 2x do týdne, ale lidé se suchými vlasy is mohou dovolit častější použití.:)

Nebojte se jednou za čas zastřihnout konečky. Chápu, že vám je líto každého kousku vlasů, ale někdy 5 mm zastřihnutí každé 3 měsíce udělá divy.:)

Doufám, že vám některá rada pomůže  vypořádat se s dorůstací fází, případně mi hoďte do komentářů, jak jste se s dorůstáním vypořádali vy. :)

Další věci pro vlasy, které ukrývá má sbírka:)

Tak v tomhle článku bych ráda napsala něco málo o dalších věcech, které skýtá má sbírka, tentokrát se jedná o různé masky, laky, peroxidy etc.
Jako první jsem si vystavila masky...samozřejmě jsem jich měla mnohem víc, ale používala jsem je na vlasy po barvení a tohle jsou nepoužité věci. Přes 30 kusů :D Vital color jsou docela fajn, lehké, relativně tekuté a jemně voní. Dále Revia, ty jsou o něco hutnější, mají nažloutlou barvu a moc mi nevoní, ačkoli vlasy jsou po nich hezky lesklé, nehodí se to ale pro vlasy, co mají tendenci se mastit. Palette, ty jsou super a krásně voní...Garnier to samé. Visage- vlasy příjemně hydratuje a nechává je lesklé, má dobrou konzistenci. Tato maska patřila k odbarvovači :)

A zde už jsou hezky na hromádce rukavice, které se mi nakupily...no, nemám moc ve zvyku je používat, zvláště ne, když jsem vlasy odbarvovala, nějak jsem se toho nebála a při barvení odrostů se mi ani nestalo, že bych se se směsí dostala do styku. :) Teď, když se barvím na tmavě hnědou/černou už bych je používat měla, protože chytají na kůži, na nehty (i na nalakované a ani za boha to nejde dolů) :D


A zde už je má sbírka peroxidů...taky se to různě nakupilo, zejména, když jsem u různých barev použila třeba jen půlku balení a tak. Mám tu peroxidy o různé síle. 
Nejslabší - 3%, tónující barvy, semi-permanentní barvy
6 % - používá se u tónujících a mírně zesvětlujících barev i u semi-permanentních barev
9% - používá se u odbarvovačů a zesvětlovačů, mírně leptá kůži
12% - nejsilnější, jaký v drogerii seženete, kůži už leptá o něco více, tak nedoporučuji pro suchou a citlivou pokožku. Používá se u odbarvovačů a vlasy poměrně dost ničí, nechává je porézními. Každopádně závisí na předchozí barvě a kvalitě vašich vlasů. Někdo vlasy bude mít neporušené a hezké, někdo bude na ostříhání... heh, to abych rovnou udělala článek o používání různých barev, odbarvovačů a o následcích :D


Silver šampon. Slouží k odstranění žlutých tónů u blond, šedých a odbarvovaných/melírovaných vlasů. Funguje ale pouze na velmi světle žluté pigmenty, pokud máte hlavu kuřátkově žlutou nebo nedejbože oranžovou, nepomůže vám. V DM k sehnání za 80-90 kč a jsem s ním spokojená. :)


Mé laky:3 Taft o nejvyšší možné síle (na stupnici má č. 5) na mých jemných vlasech vydrží 2 dny! Stojí kolem stovky, ale a netu seženete i levněji. (dokud si nepřipočtete poštovné xD)  :) druhý lak jsem koupila normálně v supermarketu a dá se myslím sehnat i v Tetě, velmi cenově dostupný (kolem 40 kč) a na mých vlasech rovněž držel velice pěkně celý den. :)




Palette Salon Colors 2-0 - tmavě hnědý REVIEW

Well, nedávno jsem se barvila na tmavě hnědou (no, nedávno,někdy pře Novým rokem), chytla drobátko černě a jak jsem se již zmiňovala, nikterak mi to nevadilo.
Co se kvality vlasů týče, je to stále na stejné úrovni, vlasy se dají v pohodě česat mokré bez zadrhávání a suché samozřejmě také. Hezky se lesknou:3 Barevná intenzita je také dobrá. Stále je to spíše černá než hnědá, ale na sluníčku už se objevují odlesky mírně do hněda, takže bych to přirovnala k přírodní černé barvě, jelikož umělé černé ani modré odlesky v tom nenajdu. :)
No a takhle mé vlasy vypadají na mých kráásně umytých vlasech, foceno za umělého světla a bleskem:D Ještě bych dodala, že si myji vlasy téměř každý den, výjimečně den vynechám, ale jen zřídka, tudíž si myslím, že s vymýváním je na tom tahle barva dobře, drží se a nepustí, jako ostatní Palettky:D.:)



pondělí 19. ledna 2015

Módní Faux-pax

Zhruba před 5 minutami jsem dostala námět na článek díky Ask.fm díky otázce dne- "Co považujete za největší faux-pax?", přičemž jsem místo jedné stručné odpovědi vyprodukovala fakt několik věcí a pořád nedocházely věci, co mě naprosto serou (s prominutím) a proto jsem se rozhodla, že o všech bodech, o kterých jsem se zmínila na Asku, hodím sem, doplním o bližší charakteristiku a obrázky.
Nuže, se sklenkou vína jsem se uvelebila a můžu začít.
  První bod, který jsem vypsala, jsou jednoznačně ponožky v sandálech. Nejhorší je to ke kraťasům. To je jak když si někdo řekne- vyletním se, vezmu si kraťasy, ale aby mi večer náhodou nebyla ziminka, pojistím se krásnými, vysokými ponožkami, nejlépe s nějakým nápisem z boku, HELL YEAH. Nesnáším to. Díky bohu už to vídám víceméně na starších jedincích, takže lze očekávat, že mladší generace se z tomuto commie stylu vyhla.



A abych z tohoto přečinu neobviňovala pouze pány...


Dalším bodem jsou legíny na tlustých lidech, ještě k tomu s celulitidou. Jasný, každý si může nosit co chce, ale když už si to obleče, může od ostatních slyšet nějaký ohlas, ať už kladný či záporný. Chtělo by to trochu soudnosti. Nejhorší kombinace je, když si k tomu dotyčná vezme krátké tričko a vyvalí se špeky na bocích. Nebo když má ta holka nohy do X, zvýrazňuje je to... drobným kompromisem by bylo, kdyby si dotyčná vzala delší tričko, tuniku, prostě něco přes zadek, co postavě zalichotí více...



Například takhle se to dá pořešit, delším tričkem...


Nebo také tak...i dáma při těle může nosit legíny, ale je třeba s tím umět pracovat...:)


A tak...
Tahle holka sice není zrovna hubená, ale její postava vypadá pevně a bez celulitidy...drobný háček můžou být ty nohy do X, ale třeba to dělá jen na fotce...vážně, strašně moc lidí se fotí takhle...další věc, kterou nemám ráda a nepochopím ji, ale to by bylo na další slohovku :D


Další můj hate se týkal toho, když někdo kombinuje příliš mnoho barev. To je dost subjektivní, já osobně preferuji neutrální barvy, šedou, černou, bílou...dále mám ráda tmavě fialovou, krvavě rudou a tmavě modrou, ale o tom jindy...
Valná většina výstřelků z Harajuku se mi nelíbí, jelikož jsou to pokud možno výstřední, pestrobarevné kreace, které spolu neladí a ještě ke všemu ty holky preferují hadry z babiččiny skříně. Co se výstřední japonské módy týče, líbí se mi goth loli. :)


Tyhle modely mluví samy za sebe, hlavně ten úplně vlevo...


Naopak s mi velmi líbí, když se kombinuje neutrální barva s JEDNOU pestrou, jako zde... :)


Když už jsme u té růžové, tohle by mohlo vypadat skvěle...


Dalším bodem, co mě sere je, když se někdo obleče (nebo se nalíčí, obarví si vlasy) naprosto nevhodně ke svému barevnému typu.

Typickým příkladem je Lindsay Lohan.  Je typickým podzimním typem a má výrazně nazlátlou pleť. Když se obarvila na téměř platinovou, studenou blond a přidala světle růžovou rtěnku, rázem zanikla a její pleť má jakoby špinavý nádech.


Tady je to mnohem lepší...když blond, tak s teplým, medovým nádechem!


Tahle tmavě červená by slušela spíše studeným typům, rovněž to pokazila tou světlou rtěnkou...


Příliš tmavý makeup je další věc, co mi vadí. Vždy je vhodné použít světlejší makeup, než tmavší (když už tedy nenajdete svou barvu), rozzáří vás a lépe skryje nedokonalosti. V tmavším makeupu  vypadáte, jako byste si nasadila masku z paštiky za 9.90.- :D


Přesně takhle hrozně to vypadá...našla jsem to na nějakém americkém blogu:D


Pokud máte světlou pleť, rozhodně se vyplatí investovat do světlého makeupu (když už nějaký chcete nosit)



Mastné vlasy jsou další příšerná věc. Jo, někdo se mastí, tak by si měl mýt vlasy častěji...nebo by si mohl koupit šampon na mastné vlasy etc. Mnohdy pomůže vlasy obarvit, zejména melíry, zesvětlení.


Dalším bodem na seznamu jsou neupravené nehty. Pokud si je koušete, snažte se je okousat všude stejně, prosím a bez záděrů. Rovněž je dobré, aby byly ve stejném tvaru, je jedno, jestli do kulata, hranata, udržujte je čisté, zatlačte přečnívající kůžičku.... Pokud si nehty lakujete, snažte se nepřetahovat.



Specifickým problémem je smrad. Jo, chápu, někdo se potí více a někdo méně a samozřejmě se potíte i tehdy, myjete-li se každý den. Můžete se to snažit ovlivnit deodoranty, antiperspiranty, parfumovanými vodami, parfémy... k tomu obrázků netřeba. :D


Co mám dál na srdci, je, když někdo neumí sladit doplňky, nebo jich je příliš mnoho a celkový outfit tak vypadá přeplácaně. 


Další, co mne štve, je tento trend, který se sem vrací z minulého století, a to je zastrkávání svršků do kalhot, legín, sukní etc. V dětství mnoho dětí nerada vzpomíná na to, jak je rodiče nutili zakasávat si trička a dneska to nosí dobrovolně...watafak? O.o



Ještě horší je, když je to zastrčené takovým ledabylým způsobem...když už se tento trend snaží vypadat nerdsky, případně elegantně, tohle ten cíl velmi kazí...


Válenky. Všichni je jistě známe, zejména je můžeme vidět ve větších městech v podzimních a zimních měsících šmajdajících po obchodních centrech. Jsou často větší než vaše hlava a vypadají jako sudy. Odpustila bych je leda v případě, kdy hodně nasněžilo, protože pak jsou praktické a teploučké, jako bačkůrky. :3


Další věc, která mě irituje, je opičí drdol. Vlasy ulíznuté a na vrchu hlavy sepnuté do drdolu. Většina holek v tom vypadá jako opice.


Fakt nevím, který vůl to vymyslel...


Kalhoty do pasu... vypadají na takto štíhlé postavě naprosto skvěle, zvýrazní pas a tak. Ale pro širší holky nikoli, určitě ne s krátkým tričkem (tím pádem nemá cenu si kalhoty s vyšším pasem vůbec brát)

takto ANO


Push up podprsenky a tílka. Další naprosto trapná věc...když už, je vhodné si vzít něco, co vás neukazuje úplně, ať nevypadáte jako děvka. Navíc chudák kluk, co se na vás těší, pak vás svlékne a s vašimi prsy klesne i jeho nadšení.



Dalším bodem jsou kalhoty, ve kterých vypadáte jako 80 letý děda, kterému koule visí až u kolen. Fakt nevím, který idiot (gay módní návrhář respektive) tohle vymyslel. Ať je to jakkoli pohodlné, tohle si noste radši doma...




Trapný bod, který je rovněž v seznamu je ten, když se někdo snaží vypadat až moc značkově. Představte si člověka s Nike tričkem s obrovitým nápisem, Adidas tepláky, Lacoste botami, doplněno Louis Vuitton kabelkou. :D


Odrosty. Další věc, která mi nedá spát a způsobuje mi imaginární krvácení očí. Když už se rozhodnete obarvit si hlavu a máte na to, mějte také na dobarvování a řádnou péči!!! Fakt mě nezajímá, že půl roku nemáte čas udělat si půl- tři čtvrtě hodinky na dobarvení. Nejhorší je to u tmavovlásek, které se odbarvují na blond.

Zrovna Rihana nebude zrovna chudá, a tak by to pro ni neměl být problém...
  



Věc, kterou jsem se rozhodla dát na konec tohoto článku mě sere hlavně v této sezoně a nejedná se o nic jiného, než následující příšerné bezdomovecké bundy! Jedná se o kus hadru v přírodních barvách (khaki, hovnově hnědá), zpravidla s kožíškem a šňůrkou v pase. Co mě sere nejvíc je to, že se to šíří rychlosti eboly, často v kombinaci s válenkami. Nejdřív to u nás na škole měla jedna holka. V pohodě, měla to relativně dobře sladěné s dalšími teplými barvami. Pak se přidala další holka, další a další, až jich je kolem desítky. Nejhorší je, když jedna holka měla hnědou verzi a k tomu starorůžové džíny a černé boty, děs. Vždycky se směju, když tuhle bundu na někom vidím.

Ještě vtipnější je ta fotka...teplá bunda k holým nohám...:D



Na závěr bych ráda dodala, že i když můj článek je celkem nenávistný, pokud nějaké z těchto "faux pax" máte rádi, neberte mne vážně. :)