neděle 4. ledna 2015

Barevná typologie- podzimní typ

Ahojky, je tu další článek o barevné typologii! Tentokrát se budu zabývat podzimním typem.

Pleť nikdy nemá namodralý podtón. Pohybuje se od velice světlé, meruňkového nádech přes barvu slonové kosti až po tmavší pleť, která má ale vždy teplý nádech a nebývá průsvitná.
Co se vlasů týče, opět- žádné studené barvy! Vlasy jsou vždy se žlutými, zlatými či přímo rudými nádechy, nikdy ne popelavé. Patří sem všechny zrzky, od jahodové blond až po tmavě rezavou. Pokud jste blond, tak tmavá, s měděnými odlesky. Brunetky mají rovněž narudlé či zlaté odlesky, nikdy ne popelavé. Obočí bývá zpravidla světlejší než vlasy, rovněž řasy.
Oči jsou modré, modrozelené, zelené, hnědozelené, oříškové. Obecně vzato pokud máte v očích zelenou, je větší pravděpodobnost, že jste teplý typ.
Co vám bude slušet?
Vlasy: samozřejmě je vhodné se držet teplé barevné stupnice. Nic nezkazíte jakýmkoli odstínem rezaté či červené s oranžovým podtónem. Pokud chcete zkusit blond, doporučuji teplou, medovou na rozdíl od platinové a popelavých barev, ve kterých byste ztratila své kouzlo. Rovněž vám bude slušet narudlá hnědá. Vyvarujte se černé a příliš světlým, studeným barvám. Obecně se u tohoto typu doporučuje vlasy ztmavovat.
Líčení: hodí se různé přírodní barvy, jako hnědá, khaki, béžová, rovněž můžete použít cihlovou, nebo také fialovou. Řasenku volte hnědou, zelenou, šedou. Kouřové líčení doporučuji za přimíchání některé z předchozích barev, pouze černé oči by působily příliš tvrdě. Co se černých linek týče, je dobré je rozetřít do ztracena či doplnit stínem teplé barvy. Tvářenka vám prospěje meruňková, určitě ne neonově růžová. Rudá rtěnka s oranžovými podtóny nemůže nic zkazit.
Oblečení: Barvy podzimu sou ta správná volba! Žlutá (například banánově žlutá), červená, cihlová, zelená, hnědá, khaki zelená, béžová a různé odstíny oranžové. Modrá se zeleným podtónem.
Šperky: zlaté, jantar




                                                             X
     Nehodí se příliš studené barvy (nebesky modrá), neonové barvy, černá...vyvarujte se kontrastům bílé a černé


Zástupkyní podzimního typu je např. Julia Roberts :)






další zástupkyní je Julianne Moore

No a přesně takhle to vypadat nemá! Černá Julianne přidává na věku a vypadá v ní unaveně.



Takhle je to lepší!:)


A dalším příkladem je Marcia Cross:)

povšimněte si, jaké barvičky jí sluší a rozzařují ji...





Zelená je skvělá volba!


S růžovou ale Marcia šlápla vedle, její pleť působí až moc bledě...






Žádné komentáře:

Okomentovat