čtvrtek 22. ledna 2015

Jak nechat odrůst pixie/krátké vlasy?

Holky, které jste šly na krátko a následně jste chtěly zpět dlouhé vlasy, jste si jistě prošly tou awkard fází, kdy se vlasy nedají nějak tvarovat, maximálně tak strčit za uši a modlit se, ať to roste. Nejsou ani hodně krátké, ale už vůbec se neblíží dlouhé hřívě. Máte taky někdy chuť to prostě zase ustřihnout a setrvávat tak v začarovaném kruhu?
  Nemusíte, jde se s tím poprat i jinak, dokonce tak, abyste si tuhle dorůstací fázi užili a vzpomínali na ni!:) (píšu s měkkým I na konci, protože tahle rada teoreticky může pomoct i klukům, co chtějí mít delší vlasy:D)

První věc, kterou byste měli vědět je to, že vlasy vepředu a nahoře rostou pomaleji, než vzadu, a tak se vám pomalu, ale jistě tvoří mullet. Co s tím? Pokud nechcete vypadat jako z 80. let, jednou možností je ustřihnout to o kus. Nebo každý měsíc zastřihnout o 1 cm a pak nechat společně růst i s vrstvou vlasů vepředu.
Například takto.:)


Pokud si v téhle fázi vážíte každého cm, co vám narostl, stříhat nutně nemusíte. Noste vlasy nagelované dozadu či prostě za ušima a počkejte, až mullet doroste do délky, kdy z něj jde udělat culíček a ten pak noste. :) (kluci, culíček radši nezkoušejte:D)
Btw.: Je dobré, aby ten culíček měl alespoň 5 cm, aby vůbec mělo cenu ho dělat. Taky je možnost zkusit 2 culíčky, ty se z krátkých vlasů dělají lépe.


Taky je možnost vlasy vzadu o kus zastřihnout a získat tvz. "a line bob", neboli podkovu.




Nebojte se zapojit různé doplňky. Když už máte vlasy dozadu, proč k tomu nepřidat čelenku či sponky? S ofinou se dají dělat divy. Smotat jakoby na stranu a sepnout malou mašličkou, hodit nahoru, nebo ji prostříhat/sestříhat a nosit patku, která vám hezky orámuje obličej.

Obarvěte si vlasy! Proč? Nová barva váš účes oživí a třeba budete mít menší nutkání vlasy stříhat. Vyblbněte se.:D

Zkuste příčesky. Jo, clip in, tape in a další metody se dají do sytosti použít i na krátké vlasy, zejména, pokud nahoře máte delší vlasy. (doporučuji tak až od 8 cm délky, aby to vypadalo dobře). Pokud chcete mít menší prodloužení jen na den, použijte clip in metodu, Zastřihněte si příčesek podle potřeby, aby zapadal do vašeho střihu. I pixie se tak během minuty může proměnit v mikádo! Můžete tak každý den střídat jak přirozené odstíny, tak pestrobarevné pramínky.:)
Až tak se můžete změnit. Pokud ale chcete, aby vaše příčesky vypadaly přirozeně, je nutné mít vrchní vrstvu vlasů delší, aby splývaly s příčesky. Vlny jsou dobrý způsob, aby příčesky vypadala přirozeně.



Zakládejte si na zdraví vlasů, používejte koncidionéry/masky/kúry. Ne, opravdu se to nevylučuje s předchozím bodem. Stačí použít 2x do týdne, ale lidé se suchými vlasy is mohou dovolit častější použití.:)

Nebojte se jednou za čas zastřihnout konečky. Chápu, že vám je líto každého kousku vlasů, ale někdy 5 mm zastřihnutí každé 3 měsíce udělá divy.:)

Doufám, že vám některá rada pomůže  vypořádat se s dorůstací fází, případně mi hoďte do komentářů, jak jste se s dorůstáním vypořádali vy. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat