neděle 4. ledna 2015

Barevná typologie- zimní typ

Nu, je tady poslední článeček o barevné typologii! Tentokrát se rozepíšu o zimním typu.:)
 Zimní typ má dvě podkategorie- typ Sněhurka a Carmen. Sněhurka má pleť velmi světlou, mléčnou, až úplně bílou s modrým podtónem, může být průsvitná a málo se opálí. Typ Carmen má olivovou pleť, která se opaluje skvěle do hněda. Nezaměňujeme s tmavým podzimním typem! Nemívá pihy a pokud ano, jsou do šeda, nikdy červenohnědé!
Vlasy mají vždy studený, popelavý odlesk. Zpravidla je velký kontrast mezi barvou pleti a vlasů. Vlasy jsou studené blond, popelavé hnědé odstíny od střední přes tmavě hnědou, čokoládovou až po černou, která může mít modré odlesky. Obočí mívá stejnou barvu jako vlasy, nebo je tmavší.
Oči jsou šedé, modré, oříškové až černé, zpravidla bez obsahu zelené, ale neplatí to stoprocentně!! Obvyklý je větší kontrast mezi bělmem, které je čistě bílé, až namodralé a panenkou.
Co vám bude slušet?
Vlasy: Obecně se doporučuje ztmavovat, ale jsou i dívky, kterým bude slušet platinová blond na celou hlavu, či stříbrný melír. Pokud červenou, tak s modrým podtónem. Pokud chcete zkusit zrzavou, tak velmi světlou. Zkuste čokoládové odstíny, fialovou, modročernou, která zvýrazní kontrasty, které tomuto typu velmi sluší, také neonové barvy mohou vypadat velmi dobře. Nedoporučuji medové barvy a příliš intenzivní zrzavou.
Líčení: tvářenka v neonově růžové bude vypadat dobře, ale nepřežeňte to s její vrstvou! Jako jediný typ si můžete dovolit černou řasenku a linky, využijte toho a zkuste kouřové líčení! Skvěle rovněž bude vypadat růžová, fialová, tmavě modrá, krvavě rudá, jedlově zelená, bílá, stříbrná, starorůžová, kávová.
Oblečení: Skvělé jsou tmavé, velmi chladné a výrazné barvy jako je tmavě fialová, námořnická modř, krvavě rudá a obecně červená s namodralým podtónem, třešňová, citronově žlutá, jedlová zeleň, neonově růžová, nebesky modrá, bílá, stříbrná, šedá. Těžte z kontrastu bílé a černé, můžete si to dovolit! Skvělé jsou neonové barvy.
Šperky: stříbro, bílé zlato, bílé perly, granát




                                                                   X
Nehodí se nevýrazné a už vůbec ne teplé barvy! Vyvarujte se cihlové, meruňkové, banánově žluté, červenohnědé. Neprospěje vám rovněž příliš světle modrá a zaprané barvy, které se hodí spíše letnímu typu. (ale pořád to není tak hrozné jako ony podzimní barvy)


Zástupkyní typu Carmen je např. Eva Longoria :)


světle medově hnědá Evě moc nesluší...


A už vůbec ne toto!



Mnohem lepší!:)


Další zástupkyní typu Carmen je Demi Moore a Catherine Zeta Jones :)

Demi Moore



Catherine Zeta Jones




Zástupkyněmi typu Sněhurka jsou například Dita von Teese a Anne Hathaway!:)

Dita von Teese už moc dobře ví, co jí sluší a umí z toho vytěžit maximum!




Zde máme rovnou dvě krásné zástupkyně zimního typu, obě podkategorie!:D



Byl pro mne celkem problém najít něco, co by Ditě neslušelo...možná bych však vytkla tyto šaty v meruňkové barvě, které by slušely spíše teplému jarnímu typu:))


A jako poslední zástupkyni typu Sněhurka pro tento článek je Anne Hathaway:)
Všimněte si kontrastu mezi pletí, očima a vlasy:)




Tady se názory trochu liší, ale co se mě týče, Anne se mi v blond vlasech líbí:)










Žádné komentáře:

Okomentovat